Έλεγχος πρόσβασης και παρουσίας προσωπικού σε καιρούς πανδημίας (COVID)

Η πανδημία του COVID-19, δημιούργησε προβλήματα σε κοινωνικό, οικονομικό και προσωπικό για τον κάθε ένα μας επίπεδο. Η παγκόσμια κοινότητα, αντιμέτωπη με τον Covid, κλήθηκε να αντιμετωπίσει αντιδράσεις, προβλήματα και μία σειρά εξελίξεων που επηρεάζουν κάθε έναν από εμάς άμεσα. Πέραν της προσωπικής αγωνίας των ανθρώπων, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, επιχειρήσεις και οργανισμοί, καλούνται να λάβουν και να εφαρμόσουν μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων και του ανθρώπινου δυναμικού τους αναλαμβάνοντας μία σημαντική κοινωνική ευθύνη.

Τεχνολογικές εξελίξεις σε εποχή COVID

Οι τεχνολογικές εξελίξεις ωστόσο, εκτός από φαρμακευτικά σκευάσματα και εμβόλια, έφεραν μία σειρά βελτιώσεων και σε επίπεδο ελέγχου πρόσβασης στον χώρο, ωρομέτρησης του προσωπικού αλλά και καταγραφής της παρουσίας των εργαζομένων του φορέα. Γρήγορα, άμεσα, έγκυρα αλλά κυρίως με ασφάλεια, οι τεχνολογίες για την καταγραφή χρονοπαρουσίας των εργαζομένων και ο έλεγχος πρόσβασης στο φορέα απαλλάσσουν τον ιδιοκτήτη από μία ακόμα ευθύνη για την υγειονομική προστασία.

Τεχνολογίες ανέπαφης ωρομέτρησης και ελέγχου πρόσβασης

Αν και η χρήση επαγωγικών καρτών και μπρελόκ για την ταυτοποίηση των χρηστών σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς θεωρείται ασφαλής, νέες τεχνολογίες επιτρέπουν την καταγραφή παρουσίας του προσωπικού και τον έλεγχο πρόσβασης στο χώρο με το κινητό τηλέφωνο του χρήστη, χωρίς καμία επαφή με τις συσκευές ωρομέτρησης και ελέγχου πρόσβασης. Τεχνολογίες ταυτοποίησης των χρηστών με QRCode, NFC, BLE (Bluetooth) και Apps, εξασφαλίζουν την ορθή χρήση των συστημάτων ωρομέτρησης προσωπικού και ελέγχου πρόσβασης χωρίς επαφή με τις εν λόγω συσκευές ή ακόμα και πλήρως απομακρυσμένα (χωρίς συσκευές). Στα πλαίσια των μέτρων υγειονομικής προστασίας, οι φορείς, εξασφαλίζουν την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών τους με τη χρήση  των τεχνολογιών αυτών. 

Έλεγχος πρόσβασης με φίλτρο ορίου ατόμων

Μία άλλη δυνατότητα ορισμένων συστημάτων είναι η καταμέτρηση των ατόμων που βρίσκονται σε ένα χώρο. Οι συσκευές ελέγχου πρόσβασης με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο όταν ο μέγιστος δηλωμένος αριθμός ανθρώπων έχει καλυφθεί. Πρόσβαση στο χώρο θα δοθεί και πάλι όταν έστω και ένας αποχωρήσει. Πρόκειται για λειτουργία ορισμένων προηγμένων συστημάτων ελέγχου πρόσβασης, όπου η σημαντικότητα αυτής αναδείχθηκε πολύ εν καιρώ πανδημίας για την αποφυγή συνωστισμού σε κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων, κ.ά.

Τερματικά με θερμομέτρηση εργαζομένων

Ένα μέτρο άμεσης αναγνώρισης υγειονομικού κρούσματος αποτελεί η θερμομέτρηση του προσωπικού. Τεχνολογίες θερμομέτρησης πλέον διατίθενται ενσωματωμένες ή ως επιπλέον συσκευές σε κάθε σύστημα ελέγχου πρόσβασης και ωρομέτρησης του προσωπικού. Έτσι, αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά την είσοδο και κυρίως στις ώρες μαζικής προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού του οργανισμού.

την IDMTEC Innovation Technologies μελετάμε ανεξάρτητα την κάθε απαίτηση και προσφέρουμε λύσεις για κάθε επιθυμητό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνολογιών αυτών. Οι λύσεις αυτές προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα και εγκυρότητα και πλέον καλύπτουν και την ανάγκη για την προστασία των ανθρώπων από τις υγειονομικές αυτές κρίσεις. Με ταχεία αυξανόμενη χρήση των τεχνολογιών αυτών, ολοκληρώνονται ολοένα και περισσότερες εγκαταστάσεις σε φορείς. Το προσωπικό «εκπαιδεύεται» στη νέα πραγματικότητα και εξασφαλίζει την υγειονομική του προστασία για τώρα και το μέλλον.

Σχετικά προϊόντα:

OM120
Μονάδα επέκτασης εισόδων με 12 εξόδους ρελέ, χρήση σε ανελκυστήρα μέχρι 192 ορόφους, 2 είσοδοι AUX, υποστηρίζει μέχρι 31 συσκευές σειριακά
CoreStation_1
Πίνακας Ελέγχου Πρόσβασης
με μεγάλη κρυπτογράφηση

Ταυτοποίηση χρηστών με
δακτυλικά αποτυπώματα, RFID

Κεντρική διαχείριση
500Κ χρήστες, 5M εγγραφές
TCP/IP, 4xRelays, 4xWG
Μέχρι 132 συσκευές
WM5000P5
Σύστημα περιπολίας, GSM και RFID, εποπτία σε πραγματικό χρόνο, μηνύματα Alarm, καταγραφή 60.000 κινήσεις

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Σχετικές ενημερώσεις

Ενημερώσεις

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Η ιδανική λύση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Πολλές εναλλακτικές λύσεις προσφέρονται και προσαρμόζονται με σκοπο την ασφάλεια και την αξιοπιστία για την επιχείρηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας
και ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει
μαζί σας το συντομότερο.